PROJECTES D'INVESTIGACIÓ 2012-2013

Aquesta setmana els alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES Porto Cristo acaben les classes. Durant tot l'any, 6 d'aquests alumnes ha cursat l'assignatura de Projectes d'Investigació on han preparat una sèrie de projectes originals, cada un d'ells del tema que més li ha interessat. Alguns d'ells han preparat un projecte relacionat amb els seus futurs estudis, mentre que d'altres, han preferit investigar temes poc o gens relacionats amb el seu futur professional però sobre els que tenien molta curiositat.

Aquests han estat els 6 projectes del curs 2012-13:

L'Apotecaria de Sa Marineta. Cures antigues de Mallorca aplicades a la vida moderna, per Ramon Barrull Mascaró.

En Ramon ha preparat un estudi sobre els principis actius i la formulació química de 15 vegetals presents a la zona de Sa Marineta. En el seu projecte s'han formulat diferents preguntes com la possibilitat de la curació de diferents afeccions només utilitzant remeis casolans, o la conveniència o no d'administrar medicaments tradicionals enfront dels medicaments químics.

Equipament a Porto Cristo. Construcció d'un edifici d'oci i comerç a Porto Cristo, per Kenia Lozano Pérez.

Na Kenia ha basat el seu estudi en la falta d'instal·lacions d'oci i comerç en el poble de Porto Cristo. En el seu projecte ha tractat de sol·lucionar aquesta mancança amb la projeció d'un edifici comercial a la futura ronda de circumvalació Porto Cristo - S'Illot.

El ritual matancer. Investigació de la transmissió de les festes a les noves generacions, per Pau Piña Galmés.

En Pau ha tractat de fer veure la importància que tenen les tradicions per a les futures generacions, i en el seu projecte ha elaborat una guia didàctica sobre les matances per a nins de 3r de primària, que es va provar amb èxit a l'escola primària de Mitjà de Mar.

La ciència del crim. La investigació d'un possible assassinat, per Alba Ortega Ortega.

Per la seva part, n'Alba ha investigat un tema complex com és el procés que es realitza per a seguir un cas criminal. Ens ha mostrat, pas a pas, les passes que es segueixen en la investigació i els professionals que hi treballen. A més, ha preparat una gymkana per a l'assignatura de Tècniques Experimentals de 3r d'ESO, en la que els alumnes han d'esbrinar qui ha estat l'assassí seguint unes pistes determinades.


Era inevitable? Estudi de l'econòmia a Porto Cristo, 2008-fins l'actualitat, per Ester Gomila Vílchez.


N'Ester ha investigat l'economia mundial, i sobretot l'estatal, en unes dates molt concretes i de gran actualitat. Ha enfocat la seva investigació en la crisi actual, que ens ha afectat a tots, i ha formulat una pregunta que segur que ens hem fet molts: era inevitable?

La pesta a Son Servera, una epidèmia mortal. Estudi de l'afectació de les epidèmies a Mallorca, per Maria Servera Merín.

La investigació de na Maria ha anat encaminada a destriar la llegenda de la veritat en un fet real com va ser l'epidèmia de la pesta que va afectar sobretot als pobles de Son Servera, Artà i Capdepera l'any 1820.

2 comentaris:

  1. En semblen molt interessants aquests treball que heu realitzat, es una satisfacció veure que aquests alumnes estan per "la labor"...seguiu així i arribareu lluny...molt bé per la profe!!!

    ResponElimina
  2. Sens dubte sa millor profe que podíem tenir per a aquesta assignatura! Molta feina darrere però treball satisfactori al final! :)

    ResponElimina