REGISTRE CIVIL, ARXIU MUNICIPAL I BIBLIOTECA DE MANACOR, SORTIDA DE PROJECTES D'INVESTIGACIÓ

Aquest divendres passat  el grup d'alumnes de Projectes d'Investigació de 2n de batxillerat va tenir l'oportunitat de visitar tres llocs essencials en moltes investigacions.
En primer lloc visitàrem el registre civil de Manacor on en Llorenç Riera, treballador del registre i habitual articulista de Diario de Mallorca, ens va fer una molt bona explicació dels documents que s'hi poden consultar. No perdérem l'oportunitat de cercar els nostres noms  els dels nostres familiars! La jutgessa Nuria E. Carrillo Pérez, després ens va contestar a alguns dubtes sobre procediments judicials i nomenclatura específica de la seva professió.

Tot d'una que vàrem sortir dels jutjats ens vàrem dirigir a l'Arxiu Municipal de Manacor, on ens hi esperava l'arxivera, na Pilar Castor, que ens ensenyà les instal·lacions i els diferents documents que s'hi guarden. Vàrem tenir l'oportunitat de veure el document més antic de l'arxiu que data de l'any 1300 i poc! Un luxe!Després de descansar un poc d'aquestes dues visites vàrem anar cap a la Biblioteca de Manacor, on el bibliotecari, en Toni Ferrer, ens hi esperava per guiar-nos per les instal·lacions: l'hemeroteca, la secció d'audiovisuals, i les seccions infantil, juvenil i d'adults, on ens hi vàrem quedar per consultar algun dels llibres.


Una jornada molt profitosa!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada